Over ons

De kennel bestaat sinds 1980, en is gestart door mijn oom Gerard Ijsseldijk.
Met zijn labradors ging hij vele malen naar shows en met veel succes. Toch vond hij dat de jacht meer recht doet aan een labrador dan shows.

Hij heeft regelmatig een nest gehad, waarbij hij lette op de uiterlijke standaard, passie en jachteigenschappen. Hij startte met jachttraining en heeft vele SJP en MAP’s gelopen. Inmiddels is hij 84 jaar en nog steeds actief in de jachthondensport met zijn hond Tess.

Door hem ben ik besmet geraakt met het Labradorvirus en het werken met dit ras.
In 2005 kreeg ik van mijn oom onze eerste labrador, Noa de mon Parrain Right Valuta. Een labrador uit de showlijn, die het uitmuntend deed op exterieurkeuringen. Toen ze 12 weken was, gingen we op jachthondentraining. Ze werkte graag en met en door haar ontdekte ik hoe leuk het is om met je hond als team te werken. Daarnaast was ze een geweldig maatje voor mijn partner en onze 3 opgroeiende kinderen.

In 2018 kwam Bonne de mon Parrain Right Valuta, een dualpurpose (half show- half werklijn) labrador. Wat een leergierige en passievolle hond. Wat leer(de) ik veel van haar. We zijn gestart onder de bezielende leiding van Marylou Bijvoet van jachthondenschool Almere. Jachttraining en -wedstrijden met Bonne zijn een feest door haar werklust en plezier.

Dat smaakt naar meer. Nu we verhuisd zijn naar een boerderij in Vaassen heb ik de ruimte voor af en toe een nest. We hebben daarom besloten dat ze de volgende loopsheid (naar verwachting februari/ maart 2023) gedekt zal worden (zie nieuws)!

Ik ben er trots op de lijn van mijn oom te mogen voortzetten. En de goede naam van kennel Right Valuta (juiste koers), die is afgeleid van de meisjesnaam van mijn tante Gerda. Ik hoop nog lang van de kennis en expertise van mijn oom gebruik te mogen maken.

De website wordt eens in de zoveel tijd bijgewerkt, voor de meest recente nieuwtjes van onze kennel kijk op Facebook: rightvalutalabradors